Game Berhantu

34 Comments

Siapa friend dengan aku di Facebook pasti tahu tentang game berhantu ni.

 

Game ni rasanya dah lama. Baru aku nak main. Tak apa lah ketinggalan zaman.

Game ni sebenarnya tak ada tujuan. Ha ha. Game ni macam cari hantu je. Terkejut kejut. Tu je. Kita mana boleh bunuh hantu melainkan baca ayat Al-Quran.

Bagi aku game ni “berhantu” sebab bangun dari tidur aku akan buka game ni dulu baru buka blog. Main game sampai pukul 3 4 pagi.

Dia punya terkejut tu membuat aku teruja nak main lagi dan lagi. Dalam game ni ada juga macam ala-ala tembak-menembak. Contoh ada buku atas meja, kita boleh ambil buku tu tembak kat hantu tu. Lepas tu lari secepat mungkin.

Kenapa nama game “The Corridor?”

Sebab dalam hotel ni banyak pintu. Setiap kali buka pintu, tiba-tiba hantu belakang pintu. Ada sound tu yang best. Tapi aku off, biasalah takut.

Betul dengan pepatah “jangan pandang belakang”. Game ni kalau pandang belakang, siapa ada sakit jantung boleh meninggal dunia agaknya.

Siapa rasa bosan, boleh cuba main game ini. Dapatkan di kedai game.

P/S : Agak-agak, ada tak hantu teman aku main game ni. Mungkin hantu tu pun teruja jumpa kawan dalam laptop. He he.

 

34 Responses to “Game Berhantu”

  1. sukma

    macam seram jer game nie….
    sukma recently posted..KERETA KEBAL ADNAN DAH SAMPAI…..

    Reply
  2. hafizmd

    Alamak, game camni kalau main, mmg payah nak berhenti..hehehe
    hafizmd recently posted..10 Perkara Yang Dibuat Bila Blogwalking

    Reply
  3. Ezad Skytech

    main game mcm ni..lepas tu pakai headphone…mesti gempak…heee~
    Ezad Skytech recently posted..CPUV Berganda Dari Nuffnang

    Reply
  4. Hafizul

    Seram ehh main game mcm ni..saya ni jenis penakut..haha..
    Hafizul recently posted..Wordless Wednesday #45 – Tip Top Menu

    Reply
  5. sohoque

    mmmm… pakcik dah lama dah tak main game ni… ;) sohoque recently posted..Cungkil Cara Buat Duit Di Internet Dengan Program KRU Masterclass

    Reply
  6. Ishak

    errrmmmm… game hantu yang berhantu!!!
    Ishak recently posted..Live Blogging: Recruitment The Key To Agency Growth

    Reply
  7. Zulhilmi Zainudin

    Macam menarik. Boleh dicuba nanti ni.
    Sekarang hanya main CS sahaja. Game lain tak main.
    Sekadar mengisi waktu terluang ketika sudah stress dengan aktiviti lain. :D

    Reply
  8. fariq

    kurang minat game2 macam ni.. biasa main game bola je.. heheh
    fariq recently posted..Elakkan Tekanan Perasaan / Stress

    Reply
  9. Hazmin Hamudin

    Bila dah jumpa game yang menarik memang susah la nak berhentikan. berhantu.. Hehe
    Hazmin Hamudin recently posted..Wordless Wednesday | Kartun Lat

    Reply
  10. staibaqhang

    tak bleh dah main game… satgi anak kacau… masa tu la nak mandi, nak kencing… potong stim sungguh
    staibaqhang recently posted..Jawatan Kosong Perkhidmatan Awam di UTeM dan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Selangor

    Reply
  11. wazy

    hehehe sama la dengan Counter Strike dan Blackshot,sekali dah hadap,3-4 jam pun tak apa :-) wazy recently posted..Wordless Wednesday #54

    Reply
  12. Anarm

    Dah lama tak main game.. Saya suka game askar perang-perang..
    Anarm recently posted..Menu Diet di Pejabat

    Reply
  13. Puan Bardboo

    dah lama dah tak layan game2 kat fb ni…
    Puan Bardboo recently posted..Jom Join Segmen Aku Seorang Surirumah

    Reply
  14. titan

    kat mana nak download lagu ni haa??
    titan recently posted..8 Teknik AJAIB untuk buat Sales.

    Reply
  15. jugglingart.org

    Wah, game ini gak cocok untuk anak-anak nih he..he..
    jugglingart.org recently posted..Six Gears You Should Bring On When Making a Presentation

    Reply
  16. Hairul Azni

    Memang payah nak berhenti kalau main game hantu yang berhantu ni..
    Hairul Azni recently posted..Mari Melawat Muzium Sultan Abu Bakar,Pekan Pahang

    Reply
  17. donnyien

    Sekali sekala layan tak salah.. asalkan pandai manage masa.
    donnyien recently posted..Rancang kerjaya untuk masa depan

    Reply
  18. Denaihati

    ketagih game ni rupanya cik zorro sorang ni, memang adventure betul lah…sound kasi kuat lagi best lah….heee
    Denaihati recently posted..Kisahnya Secebis Hati part 17

    Reply
  19. onlajer

    suka juga main game tapi dah takde masa nak main la
    onlajer recently posted..Wordless Wednesday : Siapa Pernah Main?

    Reply
  20. KiD

    tak sempat dah nak main game bagai nih… huhuhu
    KiD recently posted..Blogger Retis

    Reply
  21. Crew Fathi

    Wah,,, Lama tak main game.. ^_^
    Crew Fathi recently posted..Video Jemaah Gengster

    Reply
  22. auc

    lama dah x main game ni :) auc recently posted..Ajaib: Gempa Bumi Menyebabkan Air Bertukar Emas

    Reply
  23. munir ardi

    saya tak nak game yang seram sukanya game yang buat cake saja he he
    munir ardi recently posted..Wordless Wednesday/aku Ingin Jadi Blogger

    Reply
  24. Norfanil

    sungguh.. tak berani oi nak main.. dengar cite ko pun dah horror sangat dah.
    lain kali je la aku main.. ahahaha.

    Reply
  25. akubiomed

    Masa zaman PS suka main game Silent Hill. Kecut perut dibuatnya.

    Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: