Awek Tudung Dipersalahkan

Assalamualaikum ,

semalam aku blogwalking di Facebook.. asek di blog je kali ni aku blogwalking kat FB pula , aku terjumpa satu fan page .. tajuk page nya kami bantah MTV … apabila aku kaji satu-satu ramai tidak berpuas hati kenapa page ini diwujudkan .. katanya mereka pergi ke konsert bukan buat maksiat tapi untuk berjumpa artis kegemaran mereka ..

setelah selesai konsert tersebut , mereka yang bantah dan tidak puas hati tu mencari kesalahan orang lain di konsert itu .. mereka kata mereka tidak jumpa orang buat maksiat tapi mereka nampak awek bertudung … kenapa dengan awek bertudung nih ?? lihat gambar ini ..

apa pendapat korang tentang comment di atas …

kepada yang bertudung di luar sana , jagalah aurat kita … kerana orang sentiasa cari kesalahan orang yang bertudung ni .. manusia tidak pernah berpuas hati …

Dunia Blog , ,

11 comments


  1. x kisah la anda bertudung ke x..sebagai manusia yang beragama Islam jauhkan la diri kita dari maksiat…mana yang dah terjebak tu cepat2 pohon keampunan dari Allah swt..Allah sentiasa mengampunkan umat nya yg ikhlas bertaubat kepada Nya
    phat recently posted..Baby Phat Yatie’s Junior

  2. zmn skrg, yg tak btdg pun gedik2 nk pakai tdg sb ape?? FESYEN. memalukn orang2 yg betul2 ikhlas nak tutup aurat. haishh..
    Khumaera Ismail recently posted..Sticky Post : Saya Bertudung dan Saya Sangat Pretty

  3. tak pergi konsert pun ade jugak yg buat maksiat.. xde beza pakai tudung atau tak tapi kalau hati hitam. ta boleh nk tumpu kpd yg bertudung shj, yg tak pakai tudung pun terkinja2 gak. sama je la haii~

  4. sebab yang bertudung ni sebenarnya hebat..bukan senang nak bertudung, dugaannya berat..hati kena kuat.. sbb tu org selalu serang yg bertudung… biarkan lah mereka yg beretudung tapi takde moral, tapi jdlah perempuan bertudung yang ada nilai moral yang tinggi..tu je..

  5. biasala.org baek sntiasa diperhati. bnyk2 buat baik pon, yg buruk jgk yg dorg point kn. mcmne pon mmg ptut gadis muslimah kne jge tatasusila n perlakuan agr brtepatan dgn gya hdup yg dpilih la. kalau da pkai tdung tu, buat cara pakai tdung la kn :)

    http://yanadimple.blogspot.com
    yanadimple recently posted..twinko twinky twinny

  6. aku setuju ngn sis khumaeraa..hahaha, tapi semuanya sama jee pakai tudung ke tak ke sama jee..cuma kite sebagai org Islam fikir2lah apa sebenarnya yg dituntut dlm Islam…wallahualam.. xD

  7. FD

    bertudung tidak jamin masuk surga, yg tak bertudung sudah terjamin masuk neraka…
    FD recently posted..#Future – Perihal Data Itu Digeruni Akan Analisisnya

  8. Hmm…ni lah jadi bila org bertudung tidak menjaga tata susila :)

  9. sory to say, memang ada yang bertudung tapi tak jaga tingkah laku dan adab. Yang bertudung tak semstinya perfect, tapi kalau free hair sah2 berdosa kan.
    Iqbal recently posted..5 Tabiat Membuatkan Tubuh Badan Anda Gemuk

  10. Pingback: MARVIN

  11. Pingback: MITCHELL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: