Kelebihan dan Keburukan Melancap !

by admin on June 3, 2011 · 6 comments

mentang mentang khamis malam jumaat , buat tajuk ni eh … eh apa kena mengena pulak ?? tiada kaitan langsung.. malam ni lah kena baca Yasin , sedekahkan kepada orang yang meninggal..  jangan fikir bukan bukan ye…. apa apa pun aku nak kongsi sedikit tentang melancap … aku tak tahu sangat melancap ni apa….  apa tu? sejenis kuih ? kasut ? korang jawab la sendiri…

so aku nak share dengan korang kelebihan melancap , aku ada dengar sedap , nikmat..  bunyi macam best je kan… makanan ke tuh???

1) melancap adalah haram , kecualilah , takut terjebak dengan perzinaan dan masih lagi bujang serta tidak mampu untuk berkahwin.. haaa , korang jangan … takde maknanye nak terjebak jebak tu.. boleh kawan diri kan…

2) Ibnu Abbas, Hassan al- Basri , mengharuskannya …. walaupun harus , korang jangan mengada-ngada nak melancap.. cepuk kang…

3) Melancap adalah satu proses pertumbuhan yang normal , namun tidak semua individu boleh melakukannya…  walaupon normal ke subnormal.. elakkan lah ok…

4) melancap adalah satu cara untuk mendapat keseronokan seksual tanpa risiko untuk mengandung  atau menghidap penyakit kelamin.. amboi , memang la takde risiko .. tapi ingat , melancap tu haram……

jom kita tengok keburukan melancap pulak.. better korang baca keburukan dari kelebihan…

1) menyebabkan keletihan dan mengantuk.

2) risiko kanser prostet

3) selalu berak sembelit

4) urat saraf akan bermasalah

5) merosakkan 4 organ penting : jantung , hati ,  otak dan perut

6) badan menjadi bongkong. saraf tunjang rosak

7) zakar akan menjadi kecil dan tidak tegang lagi dan akan jadi lemah

8 ) keguguran rambut

9) boleh menyebabkan kemandulan

10) sakit belakang sekiranya terlalu lama berdiri atau berjalan

tengok !!! keburukan lebih banyak dari kelebihan kan.. jadi jangan la melancap wahai kawan-kawan.. tak elok untuk kesihatan.. kang tak pasal pasal mandul… camne nak dapat anak nanti.. kalau lah tak tahan sangat,pergi cari calon , kahwin.. jangan nak cerewet…

{ 6 comments… read them below or add one }

Iqbal July 27, 2011 at 8:05 pm

Banyak keburukannya.. Dunia hari ni memang mencabar.
Iqbal recently posted..5 Tabiat Membuatkan Tubuh Badan Anda Gemuk

Reply

Saje Tanya June 9, 2012 at 2:43 pm

Cuba buka topik – perlu ke seks sebelum berkhawin?

Reply

biol March 4, 2013 at 7:36 pm

melancap bez.xgngu org lain..xda la kes rogol2..melancap la untuk puaskan nfsu syawat k.

Reply

XXX June 24, 2013 at 4:25 pm

Jom kita melancap! :twisted:

Reply

Ameer August 14, 2013 at 1:20 pm

minimum berapa kali utk mendapat keburukan melancap

Reply

natural tinnitus treatment February 18, 2014 at 12:05 pm

In contrast to adults, seniors are much more prone when it comes to developing
tinnitus difficulties. Besides their age, seniors are already susceptible
to experiencing a degeneration of their body systems, in
particular their senses. Chances are they already have an altered smell
and taste, might have hearing difficulties, or could have vision complications.
natural tinnitus treatment recently posted..natural tinnitus treatment

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Previous post:

Next post: